Fogantyús orosz súlyzó
2015. december 01. írta: sleepyvic

Fogantyús orosz súlyzó

Kettlebell – súlyos sport

 

Kellemes edzés, gyors eredmény, hatékony zsírégetés és népszerű sportforma. Formál, alakít és edz. Ez a kettlebell. 

Itt van ez a rohanó világ, rengeteget dolgozunk, mellette valójában semmi időnk nincsen. Sokunknak a család, az otthoni teendők, a munka, mind jó kifogások arra, hogy miért nem élünk egészségesen. Sokat stresszelünk és épp csak arra vágyunk, mikor hazaérünk, hogy beessünk az ágyba, vagy bámuljuk a tévét. Egy dolog viszont biztosan mindannyiunknak fontos, ez pedig nem más, mint az egészség. 

Sportolnunk valamit tehát, igen csak célszerű lenne. De mit sportoljunk, ha nem akarunk évekig azon dolgozni, hogy leégessük a felesleges zsírpárnákat, és, hogy növeljük állóképességünket.

Nos, itt van például egy remek módszer, ami talán – még a reményvesztetteknek is – segíthet.

A kettlebell edzés egy olyan sport, mellyel tényleg rövid idő alatt formába hozhatjuk magunkat. A teljes testet átmozgató gyakorlatoknak köszönhetően az eredmény gyors és látványos lehet. A tréningek igen hatékonyak és nagy koncentrációt igényelnek, melyek még a mentális fejlődést is elősegíthetik. A gyakorlatok egyébként rendkívül változatosak, így akár még élvezhetjük is azokat, hiszen nem ununk bele a monotonitásba. Az eredmény pedig valóban hamar megmutatkozik.

21436582_m.jpg

Mi is ez tulajdonképpen?

Egy vasgolyó. Pontosabban egy vas súlyzó, ami egy fogantyúval rendelkezik. A fogás így rajta nem a tengelyen van, hanem messze a középponttól. Ebben rejlik a titka, mert az edzés így meglehetősen nagy erőkifejtést igényel, kvázi rendkívül hatékony is.

Akik ugyanis megfelelő – edzői utasítást betartó – terhelésnek teszik ki a testüket, azok izmai tökéletes módon fognak reagálni a mozgásra. Akik túlsúlyosak, mindenképp fogyásra számíthatnak, akik pedig pont, hogy elkeserítően vékonyak, azok nagymértékű izomnövekedést fognak tapasztalni.

Mit nyújt ez a sport?

  • jó hangulatban végzett, csoportos edzések – edző segítsége, szakértelme
  • erősebb fizikum, jó formájú testfelépítés
  • kitűnő állóképesség és jobb egészség
  • megoldás lehet derékfájásra
  • gyors fogyást eredményez
  • harmonikus izomzatot épít
  • javítja a keringést az egész testben

Az edzéseken – nem zsákbamacska – keményen kell dolgozni, viszont az eredmény garantált. A test csúcsformába kerül és egészségesebbek, nyugodtabbak és – ami nem elhanyagolható – esztétikusabbak leszünk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportdream.blog.hu/api/trackback/id/tr948129560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény] 2015.12.02. 12:38:37

Ja, egy sebész ismerősöm rendkívül örül neki, rengeteg gerinc problémát fog műteni a jövőben.

ideasz 2015.12.02. 13:15:10

es akkor a bevezetö utan jöhet a cikk......

Gsnake 2015.12.02. 17:45:20

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]: nem véletlen, hogy csak felkészült, kellő ismeretekkel bíró instruktor (személyi edző) oktatása és felügyelete mellett lehet nekikezdeni és elsajátítani a gyakorlatok biztonságos végrehajtását.
Ez egyébként nagyjából minden testmozgásra igaz... de a súlyokkal végzettekre különösen érvényes, nem csekély a sérülésveszély, ami egyrészt a hibásan végrehajtott gyakorlatnak, másrészt az egónak köszönhető.
süti beállítások módosítása