Ultimate Sandbag – markold meg és edzz!
2015. október 16. írta: sleepyvic

Ultimate Sandbag – markold meg és edzz!

A súlyos sport

Az Ultimate Sandbag nem más, mint egy rendkívül masszív és tartós, erős anyagból készült zsák, ami homokkal töltött - különféle súlyúra – és kiválóan alkalmas a legkülönbözőbb izomcsoportok megdolgoztatására. Több száz gyakorlatfajta végezhető a segítségével. Az Ultimate Sandbag belsejében lévő homok a gyakorlatok végzése közben végig és folyamatosan mozgásban van. Így váltakozó ellenállást és olyan típusú terhelést biztosít, ami kivitelezhetetlen lenne bármilyen más sporteszközzel.

shutterstock_306511271.jpg

Nem is rossz! Nézzük csak bővebben!

A Sandbag belsejében elhelyezkedő finom homok mozgása – szükségszerűen – a test különböző izmaiból azonnali reakciót vált ki, mert az állandóan váltakozó terhelésből adódóan, az egyensúlyhelyzeteket máshogy nem tudja kompenzálni. Ezért a nagyobb izomcsoportok mellett a kisebb kvázi „rejtett’” izmok is szerephez juthatnak.

Az Ultimate Sandbag segítségével lehetőség van kardió edzést is végezni. Ehhez csökkentik a homok mennyiségét a zsákban, lehetővé téve így a gyorsabb mozdulatok végzését is. A kevesebb töltet egészen máshogy fejt ki ellenállását a gyakorlatok végzése közben. Könnyebb nem lesz a gyakorlat, mivel megváltoznak az egyensúlyi helyzetek is, a kevesebb súly miatt. Abban az esetben, ha növeljük a homok mennyiségét, akkor nyilván lelassul a mozgás és ezzel arányosan növekszik az izmokra kifejtett terhelés. Így az edzés továbbra is kardió jellegű marad, de már elkezdődhet az erős izomzat kifejlesztése is.

Kinek ajánlott és mi a várható hatása?

Az Ultimate Sandbag a kialakításának köszönhetően különböző súlyokra tölthető, figyelembe véve az egyéni célokat. Így szinte bárki használhatja, - legyen az aktív sportoló, vagy lelkes kezdő, - és ami még lényeges, korosztálytól teljesen függetlenül. A zsák több fogásmódot is lehetővé tesz, ami, ahogy említettük a legkülönbözőbb izomcsoportokat mozgatja, dolgoztatja meg.

  • stressz hatás csökkentése – mivel mozgásba hozza nem csak az izmokat, hanem az izomcsoportokat is, erőt fejtünk ki, így valójában az edzések alkalmával „lenyugszik” test és lélek
  • rugalmasság növelés – hiszen a gyakorlatok száma több százra tehető
  • „elbújt” izmaink is bekapcsolódnak a mozgásba, melyeket nem tudnánk megszokott – hagyományos – gyakorlatok végzésével megdolgoztatni

Ha kedvet kaptunk, az ország néhány pontján találhatunk Ultimate Sandbag edzéseket. Sajnos még kevés helyen tartanak edző vezette tréninget, pedig az feltétlenül szükséges. A gerincre ható folyamatos terhelés miatt, csak megfelelően képzett szakember tudja biztosítani, a gyakorlatok szakszerű és sérülésmentes kimenetelét. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportdream.blog.hu/api/trackback/id/tr427965436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása