SpinRacing - a Total Body tréning
2015. október 13. írta: sleepyvic

SpinRacing - a Total Body tréning

Mára az egyik legnépszerűbb sport lett.

Nem csak a fiatalok körében lett kedvelt sport a SpinRacing, azzal együtt, hogy sokan nem is tudják, mi ez pontosan. Ha pár szóban el akarjuk mesélni, azt mondhatjuk: Kerékpáros aerobic, sok zenével, egy nagy-nagy edzőteremben. Hihetetlen, de igaz. Kerékpározni a XXI. században már nem csak hagyományos körülmények között lehet, és nem csak otthon, egyedül egy szobakerékpáron, vagy wellness pihenésen egy fitneszteremben. Mai korunk nagy kedvence, és egyre nagyobb körben hódít a SpinRacing.

shutterstock_284222528.jpg

Hogyan zajlik egy edzés?

Sporteszközünk egy kifejezetten stabil, speciális kormánnyal ellátott, lendkerékkel működő szobakerékpár. Tréningünk edző irányításával zajlik, minden résztvevő külön kerékpáron dolgozik. Az edzésszakaszokat intenzív, vidám zenére végezzük figyelve közben az utasításokra.

Az edzések általában felépített szakaszokból tevődnek össze, mely természetesen bemelegítéssel kezdődik. Néhány perc kis ellenálláson történő szakasz után jön a közepes, majd a lejtőmenet – nagy sebességgel – azután ismét közepes erősség a síkmenetben, majd lassú fordulatszámon jöhetnek a hegymenetek. Az így felépített szakaszok egymást váltják, az edző utasításának megfelelően, és az ő javaslatára váltva az ellenállás nagyságát is. Sok a hasonlóság egy aerobik edzéshez, hiszen itt is a lényeg a kardió mozgás. Itt kerékpáron ülve és állva, súlypontáthelyezéssel, karral is végzett gyakorlatokkal kombináljuk a programot.

Több fokozat lehetséges:

  • Viszonylag alacsony pulzussal történő, ám hosszabb ideig tartó edzésforma, mely a zsírégetés leghatékonyabb módja. Felső pulzushatár általában 140/perc.
  • hatékony állóképesség fejlesztő azoknak is, akik nem kifejezetten fogyni szeretnének, hanem magukat formában szeretnék tartani. Itt a pulzusszám már elérheti a 170-et percenként.
  • Folyamatosan magas pulzusszám, kifejezetten kondíciónöveléshez, állóképesség javításhoz. A zsírégetés itt minimális, ezért fogyáshoz nem annyira hatékony, a pulzus tartomány 140 és 170 között ajánlott.

Mire számíthatunk, ha elkezdjük?

  • edző általi – csoportos edzés élményére
  • állóképességünk rohamos javulására
  • a zene motiváló hatására
  • ízületünk kímélésére
  • életkorunk figyelmen kívül hagyására

Jó dolog még, hogy gyakorlatilag egy kemény talpú edzőcipőn és egy kényelmes ruházaton kívül semmilyen sportszert nem kell beszereznünk. Egy literes flakon ásványvíz viszont jól jöhet, sőt kifejezetten ajánlott is! 

Kerékpározni szinte mindenki tud, ráadásul még egyensúlyoznunk sem kell.

Az edzések célja – egészségfejlesztő és azt megőrző volta mellett – elsősorban a stressz leépítése. Fontos tudni, hogy bárki végezheti, a túlsúlyostól a sportolóig, tizenévestől a hatvanévesig, sőt még a felett is. Az edzés időtartama általában hatvan perc.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://sportdream.blog.hu/api/trackback/id/tr617883166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása